אני לא זוכרת מתי אכלתי את הפאבה בפעם הראשונה אבל אני יודעת, שהתאהבתי.
כצמחונית אני תמיד מחפשת מנות טעימות אבל גם מזינות. למרות אהבתי הגדולה לפחמימות (מורכבות, פשוטות….הכל הולך) חשוב לי גם לאכול חלבון. הפאבה הוא ממרח, שמזכיר את החומוס שלנו אבל הוא עשוי מאפונה צהובה. קטניה שנמצאת בשפע ביוון ובישראל לעתים קשה להשיג אותה אבל אפשרי. הפאבה היא חלק מן המנות הראשונות בכל ארוחה או כמנה עיקרית עבור צמחונים. היא מוגשת חמה, מטובלת בהרבה שמן זית (לפי המקומיים הכמות משפיעה על הטעם והם צודקים), לימון, בצל סגול קצוץ מעל ופלח לימון להוספה לפי הטעם. מנה מנחמת, טעימה ובריאה.
מצרכים
500 גרם אפונה צהובה יבשה
שני בצלים לבנים בינוניים
בצל סגול לקישוט
ארבע כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית
אופן ההכנה
שוטפים היטב את האפונה תחת מים זורמים ומכניסים לסיר.
קוצצים את הבצל הלבן באופן גס לקוביות ומוסיפים לסיר יחד עם ארבע כוסות מים, מלח ופלפל.
החלק החשוב ביותר בבישול האפונה הוא לבשל על אש קטנה מאוד ולא לערבב בזמן הבישול ! האפונה תתבשל לאיטה כשעה וחצי עד שהיא ממש רכה וכמעט דייסתית. כשנשארים מעט מים בסיר, כבו את האש ותטחנו את הכל עם בלנדר מוט או במעבד מזון. הפאבה צריכה להיות במרקם של ממרח כמו חומוס ואחרי הקירור היא מעט מתקשה.
אין בעיה להגיש אותה גם אחרי ,ששהתה במקרר יומיים שלושה ופשוט לחמם במיקרוגל.
הגשה
בכלי הגשה לצקת את ממרח הפאבה, לפזר מעל קוביות בצל סגול, להזליף מעל שמן זית ולימון. אפשר לאכול עם לחם או פיתה מקמח מלא וכך תקבלו חלבון מלא בזכות השילוב של הפחמימה והחלבון שבאפונה.
בתאבון!